tiistai 14. joulukuuta 2010

Nakkisormi

Ranska ei voi olla kovinkaan huono maa, jos kerran raskaana oleville naisille kustannetaan tukisukat valtionkassasta. Ihan vaan siksi, ettei turvonneisiin kantapäihin ja nakkivarpaisiin saa ahdettua korkkareita. Ainakaan niitä tyylikkäimpiä. Suomen valtiohan voisi vaikka jakaa vaappuville lenkkeilijöille talveksi huopikkaita.

Moskova on hyvästelty hetkeksi. Viimeisenä iltana haahuilin ympäri asuntoa ja kurkistelin vuorotellen häkkisänkyyn ja ikkunoista ulos. Häkkisänkyyn ihan vain ihmetelläkseni, että seuraavan kerran kun saavun kotiin, meillä on siihen myös täytettä mukana. Ikkunasta kurkin ja fiilistelin ihan muuten vain. Tuntuu vähän tylsältä, että juuri viimeiset viikot lipuu mieheltä ohi, emmekä voi istua iltoja ihmettelemässä vellovaa vatsaa ja kaivattuja hellyydenosoituksiakin pitää kerjätä skypen kautta.

Toisaalta, mikä nautinto on syödä jacky-makupaloja (maitosuklaata tietenkin) ja kylmiä nakkeja, kuunnella mummojen kauhisteluja joulutungoksesta kun jonossa on peräti viisi ihmistä. Ihmistä, ei yhtään ostoskärryä tai karvahattua pitämässä paikkaa viimehetken ostosten tekijälle. Tavata ystäviä, lenkkeillä huuruisia puita ihastellen ja antaa ajatusten kulkea. Tosin ne tuppaavat välillä karkailemaan todella omituisille poluille. Yöllä huomasin miettiväni, miksi meillä on ollut viimeiset kolme vuotta kylppärissä kaksi pyykkikoria mutta vain yksi käytössä. Hajamielinenkin olen. Lenkkeilin päivällä lähes kahkenkymmenen asteen pakkasessa pari tuntia, koska en löytänyt kumpaankaan kauppaan joihin olin menossa. Oikeasti. En siis eksynyt mutten vaan löytänyt. Ja ne kaupat ovat ISOJA.

Millä niksi pirkan konstilla muuten saa sormuksen irti kabanossin kokoisesta sormesta, joka ei näytä laskeutuvan enää edes yötä vasten? Vai onko myöhäistä, pitääkö sormi katkaista? Jos nimittäin pitää valita, sormi vai sormus...

3 kommenttia:

  1. Multa lähti loppuraskaudessa sormukset sormesta melkoisella tuskalla. Tai eka lähti suht hyvin, mutta toisen kanssa meinasi itku tulla... Hanasta niin kylmää vettä kuin ikinä saa (tai toinen vaihtoehto olis upottaa sormi lumuhankeen) ja fairyä reilusti kehiin, sillä se lopulta lähti. Meinasi jäädä jumiin, mutta irtosi. Ei tarvinnut katkaista sormea!

    VastaaPoista
  2. Osuin blogiisi sattumalta, ja olen nauraa hihitellyt täällä keittiössä yksin hauskasti kirjoitetuille havainnoillesi. Mies kyseli toisesta huoneesta että mikä nyt on niin huvittavaa. Hän ei puhu suomea, joten jää ihastuttavasta ilmaisusta paitsi. Oikein hyvää joulua ja vauvaonnea, kun se aika koittaa! Odotan innolla lisää kuulumisia.

    VastaaPoista
  3. Miia, päädyin kokeilemaan tuota luntakin, pidin sormea lumella täytetyssä pakastepussissa ja uitin fairyssa sen jälkeen...tuloksetta. Sormus jumii niveleen eikä hievahdakaan. Itku pääsee oikeasti. Ehkä vielä joku aamu kokeilen uudestaan, kunhan sormi lakkaa sinertämästä:)

    Kiitos Sussu ja hyvää joulua sinnekin kauas "ghettomaille":) On aina kiva saada palautetta ja varsinkin jos on vielä pidentänyt lukijan ikää tarjoamalla naurut!

    VastaaPoista