tiistai 14. elokuuta 2012

Mihinkäs minä muka Moskovasta...

Olen unohtanut välillä koko blogin olemassa olon!! Sen päivittäminen ja nöyrä anteeksi pyyntö mahdollisilta seuraajilta on ollut tee seuraavaksi- listalla keväästä mutta aina se on vain jäänyt. Tosiasiassa kirjoittaminen ei ole oikein edes huvittanut. Ja olemme olleet vähän siellä sun täällä. Mutta edelleen kuitenkin Moskovassa.

Yhdellekään äiti-ihmiselle ei varmaan ole uutta, että arkea meidän perheessä pyörittää puolitoista vuotias Marakatti. Minä vain juoksen perässä, laitan ruoan ja yritän opettaa potalle. Fiksu ihmisen alku sanoo englanniksi bai bai ja venäjäksi papa. Koira on gigogigo ja kaikki vähänkin epämääräisen näköinen on gigon kakkaa.

Olemme viettäneet kesää Moskovassakin mutta mitta täyttyi viime viikolla. Joka ainoa rakennus lähi tienoolta on julkisivu remontissa tarkoittaen sitä, ettei jalkakäytäviä ole käytössä missään. Puistoon pääsee kävelemällä keskellä tietä autoja väistellessä...ellei sitä ennen päähän tipu jonkun raksamiehen tiputtama tiilenpala tai tupakan tumppi. Ja kun puistoon pääsee, niin sen ovat vallanneet puliukot, koirat, kissat, hevoset ja puolen sataa muuta lasta. Olemme nähneet siellä kamelinkin.

Nyt lomailemme mutta lupaan palata kunhan taas palaan...meillä on taas kerran muutto edessä mutta siitä joskus toiste.

4 kommenttia:

  1. Moikka:) Kiva kuulla, etta siella ollaan elossa:) Juu tutulta kuulostaa toi sun paivaohjelma. Mutta kuulemisiin:)

    VastaaPoista
  2. Mahtavaa! Kiitos, että päivitit! Sitä ollaan odotettu Siperiassa. Tutunkuuloinen päiväohjelma. terv. kaksivuotiaan äiti

    VastaaPoista
  3. Moikka! Oli mukavaa löytää päivityksesi piipahdusreissullani. Odotan kovasti lisää..paljon lisää. Blogisi on kuin ihana, pirteä mauste, toivottavasti jaksat/ehdit useammin päivittelemään.

    VastaaPoista
  4. Blogisi on todella mielenkiintoinen. Itsekin Venäjällä asuneena, voin kuvitella, ettei elämä Moskovassa ainakaan käy tylsäksi:) Miten itse koet esim. turvallisuuden lapsen kanssa Moskovassa? Entä oletko saanut rakennettua jonkinlaisen turvaverkoston tärkeistä henkiköistä ja ystävistä siellä asuessanne? Onko mielestäsi Moskovassa meneillään vauvabuumia paikallisten keskuudessa? Hyvää syksyn jatkoa:)

    VastaaPoista