torstai 4. lokakuuta 2012

Elämä remontissa.

Talomme julkisivuremontti loppui tältä erää. Ei suinkaan siksi, että se olisi valmis vaan siksi, että yksi remonttimiehistä tippui kohti kuolemaansa neljännestä kerroksesta. Ulos lähtiessämme joku setä huuhteli oven edestä asfalttia verestä, mies oli jo onneksi siinä vaiheessa keretty siirtää syrjään. Miliisi kirjasi tietoja tyynesti ylös veren vaahdotessa vaaleanpunaisena viemäriin.

Koko tämän viisi vuotta olen kauhulla seurannut miehiä kiikkumassa pilviäkin hipovien rakennusten katoilla ilman minkäänlaisia turvaköysiä. Rakennustelineet pystytetään muutamasta laudanpätkästä ja metalliputkesta ja ne huterat hökötykset ovat vaaraksi sekä ali kulkeville että näköjään niillä taiteileville työmiehille. Onneksi ei tippunut kenenkään niskaan, olisi voinut tulla kaksi ruumista. Onnettomuutta edeltävänä päivänä mies tuumasi ovenkahvan jäädessä käteen, että koko talossa on jotenkin paha karma...

Löysin meille kivan asunnon tästä samalta kadulta ja ihmettelinkin jo miten se edes voi olla vielä kolmen viikon jälkeen vapaana kun yleensä hyvät asunnot tältä alueelta menevät nenän edestä ellei ole nopea ja iske rahoja tiskiin. Syy selvisi kun vierailin siellä päiväsaikaan. Yläkerrassa on kolmensadan neliön asunto ollut remontissa jo kolme vuotta. Mikäli logiikka on vuosi remonttia per sata neliötä niin kohtahan sen pitäisi loppua mutta toisen venäläisen logiikan mukaan remontin loputtua asunto myydään ja uusi omistaja aloittaa saman rumban alusta.

Remonttien lisäksi Moskovaan kuuluu jo syksyä; tuulta ja sadetta, pilkahdus aurinkoakin. Ja tälle päivälle nuhasta huolimatta ulkoilua ja nakkikastiketta. Ehkä hieman myös elämää suurempien asioiden pohdiskelua ja päiväunet.


3 kommenttia:

  1. Olipa surkea remonttin loppu. Ei taida olla sana "työturvallisuus" ollenkaan sikäläisten rakentajien sanastossa.
    Ei täältä suunnasta katsottuna aina jaksa (edes yrittää)ymmärtää venäläisten logiikkaa(missään asiassa. Mutta kuitenkin : mukavaa, kaunista ja ennenkaikkea siedettävää syksyn jatkoa!Täällä suunnassa Suomea sataa,sataa ja edelleen sitä sataa...oleilemme jo tulvan keskellä, mutta eipä käy elämä kuivaksi, kun saa jännittää, milloin vesi tulee ovesta sisään ;)

    VastaaPoista
  2. huuhuuuuuu.. taalla odotellaan postauksia kieli pitkalla =P

    VastaaPoista
  3. Heippa, mitenköhän suhun sais yhteyttä?
    Parin kuukauden päästä lähden Moskovaan pariksi kuukaudeksi ja olis monta monta monta kysymystä kysyttävänä. :)
    Let me know!

    VastaaPoista