perjantai 8. lokakuuta 2010

Siivoustalkoot

Minä ehdottaisin Nobelia sille, joka keksi imurilla litteäksi imettävät säilytyspussit. Tavara kutistuu sellaista vauhtia, että ihan hirvittää. Mitä tuolla tyhjällä tilalla oikein tekee...Toverit Kremlissäkin ovat innostuneet siivoustalkoisiin ja Luzhkovin mukana saa kyytiä kymmenen maailman rumimman patsaan joukossakin komeillut Pietari Suuren patsas.

 

Kolhohan se on, mutta ehkä se ei ole se perimmäinen syy, että möykky saa lähteä juuri nyt. Ehkä asiaan vähän vaikuttaa se, että patsas oli alunperin tarkoitettu lahjaksi ihan muille maille ja loppujen lopuksi se ei kelvannutkaan kenellekään...Kolumbuksen pää korvattiin Pietari Suurella ja aiemmin mainittu henkilö osti sen pulaan joutuneelta ystävältään parempaan talteen. Joen varrella köhöttävä komistus on ehdottomasti vielä käytävä kuvaamassa, voi olla että tämä pienimuotoinen ongelma hoituu kaupungilta nopeammin kuin uskotaankaan.

Muuten välillä ihan ohikiitävän hetken saa miettiä, että mikä oikeasti Venäjällä toimii niin ettei se aiheuta kymmeniä puhelinsoittoja tai muuten vain ylimääräistä huokailua. Varmaan monikin asia, nyt ei vain tule yhtään mieleen...Meille odotetaan huomenna vihdoin viimein hobittia kylään. Hobitti on nimeltään koko Moskovan ainoa firma, jolta onnistuu kuulemma juuri meidän parvekkeen oven tiivisteiden vaihto. Toivottavasti sama firma pystyy hoitamaan myös ikkunoiden tiivisteet.

Prosessi käynnistyi viime talvena, kunnes kyllästyimme odottamaan, jonottamaan, soittelemaan ja unohdimme. Jäätynyt parvekkeen ovi tilkittiin pehmoleluilla ja tyynyillä ja sitten olikin jo kovat helteet. Kuukausi sitten yritimme uudelleen. Juu, ahaa, jonoa on. Masteri on hyvin kiireinen...soitamme vkon päästä. Ai ahaa, että olisi pitänyt soitella. No, palataan asiaan viikon päästä. Masterin pitää itse tulla katsomaan tilanne. Ai että sellainen ongelma, soitamme tällä viikolla. Soitamme huomenna. Soitamme kyllä tunnin sisällä. Emme vastaa puhelimeen. Olemme kiinni pari päivää. Masteri on kadonnut ja sitä rataa.

Kuka uskoo, että hobitti oikeasti seisoo huomenna aamukymmeneltä oven takana? En minä ainakaan. Nopeammin lähtee tuokin patsas uuteen kotiin.


Kuva täältä http://www.google.com/images?hl=fi&biw=1259&bih=595&rlz=1R2SNYS_fiFI352&q=Peter+the+great+monument&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=YA6vTJuTHomGswaZtsTfDQ&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=1&ved=0CDIQsAQwAA

4 kommenttia:

  1. Kierrätysidea: vaihdetaan Pietari Suuren tilalle se Kolumbus, mutta ankan näköisenä, ja tarjotaan koko komeutta Disneylandiin! Tyylinsä puolesta voisi sopia sinne. (En ole käynyt, mutta tällainen mielikuva minulla on.)

    VastaaPoista
  2. Näkyikö hobbittia?

    Mä puolestani odotan, että koska ne tosissaan alkaa korjaamaan ekan kerroksen aulan vesivahinkoa. Tietysti vasta sitten, kun on sata astetta pakkasta - vesi pitkää katkaista eli lämmöt sitä myöden.
    Kun sitähän nyt ei voinut tehdä heti silloin, kun se havaittiin. Vuosi sitten syksyllä tai jotain....

    On tämä vaan niin mukavata välillä elo Venäjällä!

    VastaaPoista
  3. Disneylandiin komeus voisi hyvin sopiakin...tosin joku kylä kait sen on nyt riesakseen huolinut:)

    Juu, ihan tyypillistä. Mitä sitä nyt korjaamana kun ihan hyvin vuodessa voi tulla lisää korjattavaa niin tehdään sitten nekin kerralla...meillä vessanpönttökin oireilee ja korjaaja pitäisi saada ennenkuin se lakkaa kokonaan toimimasta:)

    VastaaPoista
  4. korjaamaan eikä "korjaamana", mitä ikinä tarkoittaakin...

    VastaaPoista