tiistai 23. marraskuuta 2010

Rahareikä.

Aamutelevision "niksinurkka" on vaarallista katsottavaa kansalle, joka uskoo jo ennestään että jokaisen babushkan sisällä asuu pieni sähkömies ja remonttireiska. Juontaja totesi aamulla, että jokaisen kodin yksi tyypillisimmistä pulmistahan on, kun jostakin sähkölaitteesta, esim. lampusta tai sähkövatkaimesta katkeaa johto ja pistoke jää käteen.

Mutta, ei siinä kuulkaa mitään. Otetaan ensin käteen sakset tai puukko ja nirhitään johdon molemmat päät mukavan tasaisiksi kaikista ylimääräisistä härpäkkeistä mitä sieltä on jäänyt roikkumaan. Sitten ojennetaan käsi kohti kaasujuotinta (tai jotain sen tapaista), joka tietysti löytyy jokaisen tee-se-itse tyypin kaapista ja juotetaan johdon päät takaisin yhteen. Sitten, ihan vaan varmuuden vuoksi, otetaan teippiä ja kiedotaan se juotoksen päälle, jottei vahinko tapahdu ihan heti samasta kohtaa. Avot, sitten vaan pistoke seinään ja testaamaan saiko isoisän neuvostoaikainen pesukone jatkoaikaa vai mummo ilmaiset kiharat.

Hampaaseen vihleksi vähän väliä ilkeästi ja kaamea hammaslääkäri kammo oli pakko selättää marssimalla eurooppalaiselle hammasklinikalle. Kokemus oli lähes miellyttävä. Yksi porasi ja paikkasi, toinen avusti ja kolmas oli varuilta tulkkaamassa ja taputtelemassa jalkoihin, jottei jännitys saisi karkaamaan tuolilta. Tätit arpoivat keskenään oliko maha-asukki tyttö vai poika. Mumisevan vastauksen saatuaan he päättivät, että tytölle pitää ehdottomasti tulla vaaleat hiukset ja siniset silmät. Ynisin, että miehen tummat kikkarat taitavat olla hallitsevammat, mutta tätien mielestä vaaleat ovat kauniimmat, joten ne ehdottomasti tytölle...seuraavaksi alettiin keksimään sitten nimeä.

Hammaslääkärikammo pieneni puoleen tätien löpinöitä kuunnellessa mutta kassalla sydän jätti taas yhden lyönnin väliin. Hampaan paikkaus ja kädestä pitely 325euroa. Toisaalta ihan ymmärrettävää jos joku kotihammaslääkäri päätyy puuduttamaan ikenensä votkalla ja vetämään hampaan irti hohtimilla. Tai ehkä paikallisilla klinikoilla niin tehdäänkin.

4 kommenttia:

  1. Mulla olisi komerossa odottamassa rikkaimuri, jonka laturin johdon on kissa purrut poikki. Korjaisiko vai ostaisiko uuden...? Kyllä se johto varmaan pysyy kasassa pelkällä teipilläkin? ;)

    VastaaPoista
  2. Oho.. aikamoinen lasku hammaslaakarilta. Mutta hei.. siina oli 3 tekemassa hommia. Satku jokaiselle:)
    Miten siella muuten nama vauvaan liittyvat tuet jne? Aitiyspaivarahat, lapsinlisat jne. Kirjoitin aiheesta postuksen (miten taalla Norjassa) ja tuli mieleen:)

    VastaaPoista
  3. Voi, kuinkahan monta johtoa onkaan tullut korjattua kissan hampaiden jäljiltä! Eikä tarvi edes juottaa, vähäsen kiertää vaan ja sitten teippiä päälle. =) Viimeks eilen korjasin stereoiden kaiuttimen johdon.

    Mutta auts, olipas kallis hampilääkäri! =( Tosin on se niin inha paikka, että jos sen kokemuksen joku saa vähemmän kamalaksi niin ehkä siitä kannattaa maksaakin.

    VastaaPoista
  4. Juu, kallista lystiä oli ja seuraavan ajan varasin suosiolla Suomeen! Tuo vinkki pitäisi laittaa eteenpäin sille ohjelman juontajallekin...turhaan se sitten sillä kapistuksella juotti niitä johdon päitä yhteen, olisi siirtynyt suoraan teippiin:)

    Kovin en paikallisten tavoista tiedä äitiyslomien ym. suhteen. Sen minkä mies arveli tietävänsä oli, että ensimmäisestä lapsesta saa jonkun avustuspaketin eli noin parisataa euroa, äitiysloma kestää kai vuoden ja sitä voi jatkaa jollakin nimikkeellä kolmeen vuoteen saakka. Sitä kuka mitäkin siltä ajalta korvaa, niin en tiedä.
    Joku kertoi, että kolmannen lapsen tekijät saavat jonkun maapläntin jostakin hyvin edullisesti ellei peräti ilmaiseksi mutta miten pitää paikkaansa niin en ole varma! Mielenkiintoista olisi kyllä tietää ihan faktoja miten täällä asiat ovat järjestetty, minua kun paikalliset toimenpiteet eivät koske.

    VastaaPoista