keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Tyttö sä olet meritähti.

On aina mielenkiintoista lukea tai kuulla venäläisten mielipiteitä siitä, mikä Suomeen aina tammikuussa saa junalasteittain ryntäämään. Nyt, Venäjällä itse asuvana allekirjoitan lähes kaiken; puhdas luonto, edullisemmat hinnat, rauhallisuus ja ystävällinen palvelu, pelkkä olemisen helppous...se kaikki tuntuu Moskovan jälkeen luksukselta. Ikäviltäkään kommenteilta itänaapurit eivät varmaan välty, mutta se nyt kuuluu joskus pakettiin matkusti sitä mihin tahansa. Tai kuka tahansa. Ihan ihka ensimmäisellä venäjän matkalla minua luultiin ilotytöksi.

Siitäkin huolimatta, että olen 162cm pitkä (kahdella sentillä ON merkitystä) ja jotenkin minulla on muistikuva, että edes tuolloin, kymmenen vuotta sitten, en harrastanut sinistä luomiväriä, verkkosukkahousuja tai muutakaan kyseiseen ammattiin liittyviä stereotypioita. Ensimmäinen yhteinen ulkomaanmatka Pietarissa pääsiäisenä, kuppainen hotelli Nevski prospektin päässä ja olemme palaamassa yökerhosta. Romanttisesti ruusu kainalossa ja sampanskajalla hankittu kikatushuppeli. Valtava saapas ilmestyy hissinoven väliin ja setä vinkkaa Hapankaalin syrjempään. Selittää, että periaatteessa huoria ei hotelliin saa tuoda, mutta kyllähän sitä sopimukseen päästään jos tinka on...ja hinksuttaa sormiaan omituisesti yhteen. Hetken jutustelun jälkeen setä lähtee tiirailemaan passeja respaan ja tämä vähemmän iloinen tyttö saa jatkaa miehensä kainalossa matkaa hissin peiliin vilkuillen...sittenkin liian lyhyt hame?

Ärsytti pitkään, että olin tahtomattani joutunut urpon vartijan yleistyksen kohteeksi, mutta sitähän se elämä on...venäläiset naiset ovat ******, ruotsalaiset miehet ******, suomalainen mies on ***** ja kaikki anopit ******* (tässä voi ehkä olla joku perä...) Seuraavana aamuna menen hotellin manikyyriin, lähes tasaraha taskunpohjalla sillä hinta komeilee isolla ikkunassa. Tunnin viilailun ja puunailun päätteeksi hinta onkin lähes tupla. Turisteille eri hinta vaikkei sitä missään ilmoiteta. Nolona palaan huoneeseen hakemaan lisää rahaa. Siitä hetkestä päätän, etten ehkä pidä maan tavoista kovinkaan paljon. Eipä käynyt mielessäkään, että vuosia myöhemmin tulen asumaan siellä. Enkä edelleenkään pidä läheskään kaikista maan tavoista ja kiemuroista.

Ehkä tässä jutussa piti olla joku juju, mutta kadotin sen tuossa matkanvarrella. Itseasiassa en edes muista miksi tuo välikohtaus tai matka ylipäätään muistui nyt mieleen tai että oliko minun edes tarkoitus kirjoittaa siitä.Toisaalta, monta muutakin asiaa hukka on viime aikoina vienyt. Unettomuus vain ruokkii lahoa päätä ja silmien alla olevien pussien edessä valokynäkin nöyrtyy ja myöntää tappionsa.

Miksi unet katoavat juuri nyt kun pitäisi nukkua. Ja vielä kun saisi nukkua. Kaikenlisäksi selkä vihoittelee joulupäivän kaatumisesta eikä ihme. Tömähdin vauhdilla selälleen mäkeen kuin tyyristyllerö ja hetki piti haukkoa henkeä kun keuhkot tyhjeni. Sätkin maassa kuin kilpikonna ja kaikki kolme mukana ollutta aikuista kiskoivat minua ylös. Kaiken lisäksi edellä kävellyt siskoni myönsi juosseensa ensin alta pois kun tajusi, että nyt se kaatuu!!! Ja toinen totesi että kävelen kuin meritähti. Jos ne kävelisivät.


Ps. Onko kenelläkään tietoa/kokemusta Tens-nimisestä laitteesta, jota voi käyttää synnytyksessä kivunlievityksenä? Se antaa jotain sähköimpulsseja ja lievittää supistuksia tai jotain sinne päin?

6 kommenttia:

  1. Hih... voi tota kokemusta! Ei ehkä liian lyhyt hame kuitenkaan. Olen muuten aina luullut, että olet tosi pitkä:)
    En ole kuullut Tens:stä.
    Hyvää uutta vuotta ja tsemppiä sitten kun lähtö tulee. Voi olet kaatunut.. jouduitko käymään lääkärissä (vauvan takia)? Hyvä ettei käynyt pahemmin.

    VastaaPoista
  2. Nyt on pakko vinkata: ProjectMama bloggasi TENSistä juuri muutama päivä sitten, lue kommenttiloota http://www.projectmama.info/

    VastaaPoista
  3. Mielelläni muutaman sentin ottaisin kyllä pituutta lisää, jostakin syystä minä vanhimpana siskona jäin ihan tyngäksi:)

    Lääkärissä en käynyt, kuulostelin tilannetta eikä muksahduksessa kärsinyt kuin selkä ja poski, josta kaatuessa puraisin hampaat yhteen ja omenan kokoisen palan pois! Kiitos ja hyvää vuotta 20011 sinnekin!

    Kiitos erittäin paljon vinkistä, kävinkin lukeamssa muutakin kuin tuon kyseisen bloggauksen kommentteineen, uudet blogituttavuuden ovat aina tervetulleita! Itse sain vuokrattua tuon laitteen monen mutkan kautta, sillä aktiivisynnyttäjien laitteet olivat varattuina jo piiiitkälle syksyyn...toivottavasti tämä kapistus kerkee mukaan, mielelläni kokeilisin sitä!

    VastaaPoista
  4. Hyvää uutta vuotta!!

    Pituudesta sen verran että "pitkä on piloilla, lyhyt on helppo jatkaa" :)

    Tensiä käytetään fysioterapiassa, ja varmaan voi olla oiva synnytyksessäkin vaikka minä vannon ilokaasun ja kohdunkaulanpuudutteen nimiin - epiduuralin otin ekasta mutten olisi ottanut jos olisin tiennyt, että voi lopettaa supistukset (kuten teki) ja en tietty saanut liikkua koska olin puudutettuna ja sitten minut katetroitiin (siitä olisi myös voinut huonolla tuurilla saada infektion...) kun synnytys kesti ja kesti ja rakko oli kuulemma täynnä, uhkana oli myös hätäsektio mutta imukupilla sitten vesseli syntyi.

    Likat tulivat sitten aiemmin mainittuja käyttäen paljon miellyttävämmin maailmaan vaikka kakkosen syntyessä kätilö oli ihan hullu (isäntäkin meinasi heittää sen pihalle - minä keskityin vaan punnertamiseen).

    Lykkyä pyttyyn!!

    Oli muuten eilen kone täpötäynnä venäläisiä, meidän lisäksi toinen suomalaisperhe isossa koneessa ja lennettiin sentään Uralin taakse - matkaavat siis täältä asti Suomeen!! Ja syyt varmasti samat kuin lähempääkin reissaavilla.

    VastaaPoista
  5. Juuri tuota minäkin pelkään, en siis ole mitenkään juuri luomusynnytykseen kallellaan...niin paljon olen kuullut ja lukenut, että epiduraali voi aiheuttaa enemmän lopulta haittaa kuin hyötyä että pelkään menettäväni oman kehon kontrollin synnytyksessä. Toiveena olisi vielä pystysynnytys eli jakkara tai konttausasento.
    Katsotaan kuinka käy, ei tässä toivottavasti tarvitse vielä kokemuksia jakaa pariin viikkoon!!

    Hyvää uutta vuotta teillekin!!

    VastaaPoista
  6. Jakkara oli kuulemma ihan loistava, siskolla oli se käytössä. Sen alle oli laitettu sellainen iso metallinen kulho, josta siskon mies oli fiksuna kysynyt, että "tonneko se vauva sitten tipahtaa". Kätilö oli kuulemma katsonut hitaasti ja todennut, että "ajattelin kyllä napata sen matkalta kiinni"... :D

    VastaaPoista