maanantai 7. helmikuuta 2011

Marakatti.

Torstai aamusta lähtien minä olen ollut äiti. Yrittänyt ainakin kovasti. Sisäistänyt jo sen, että jos haluaa syödä, tee se hotkimalla. Älä laita kattilaa kiehumaan, mikäli kukaan ei ole muistuttamassa siitä. Älä vaihda vaippaa ensimmäisen turahduksen jälkeen ellet halua hermostuttaa vauvaa jatkuvasti riisumalla haparoivin käsin kymmenillä neppareilla lukittua pienenpientä vaatetta jonka poimuihin pienet raajat juuttuvat kiinni ja joiden oikomisesta hermostuu äitikin. Juuri kun olet tehnyt näin, kuuluu se oikeanlainen pörinä ja Marakatin ilme kertoo, että tämä kannattaa korjata heti pois.

Olen saanut pikakurssin siitä, miltä tuntuu olla huolissaan koko ajan. Miettiä yöllä hengittääkö Marakatti jos on hiljaista tai miksi sängystä kuuluu yninää tai ähinää. Entäs jos hän tukehtuu pukluun tai jostain kaapin uumenista lentääkin mystisesti joku lakana kasvoille. Entäs jos kompastun kun kannan häntä tai jotain pahaa tapahtuu. Olen harkinnut valtavan lasipullon puhaltamista; ahtaisin perheeni sinne ja ihmettelisimme maailman kummallista menoa vaikka äitini kirjahyllystä.

Tämän enempään eivät sormet juuri nyt taivu ja pääkin on vähän sumussa. Palataan asiaan:)

17 kommenttia:

  1. Paljon Onnea Marakatin äidille ja isälle! :) Mahtava postaus pörinöistä ja turahduksista. Nautihan äitiydestä siellä rajan valoisammalla puolella, ennen kuin palaatte tänne maatuskojen sekaan.

    VastaaPoista
  2. Paljon onnea, hyviä pörinöitä!

    VastaaPoista
  3. Onnea äitsykälle ja iskälle!!

    VastaaPoista
  4. Näin se Naatuska menee, just ihan tismalleen kirjoitit sen, mitä jokainen äiti kokee. Ja miten se muutos tapahtuu itsessä niin nopeasti, se on oikeastaan vähän pelottavaa.

    Käytitkö synnytysjakkaraa???

    Voi hyvin ja lepää kun voit vaikket ehkä malta... :) Onnea vielä kerran <3

    VastaaPoista
  5. Paljon onnea! Kyllä se siitä lähtee sujumaan, ihan varmasti :)

    VastaaPoista
  6. Isot Onnittelut vauvalle ja vanhemmille! Terveisin: Kirsi (P-S Amk Taha97)

    VastaaPoista
  7. Kiitos onnitteluista kaikille, Naatuska täällä tukka pystyssä:)

    Tens-laite oli ja käytinkin, tosin supistukset olivat heti ja taukoamatta sitä luokkaa, että hyvin pian sai sillä heittää kuikkaa, samoin kuin ilokaasullakin!! Onpahan kokeiltu ja niille,joilla supistukset alkavat jotenkin hissunkissun ja niiden mainostettujen LEPOTAUKOJEN kanssa, niin saattaa toimiakin:)

    VastaaPoista
  8. Paljon onnea uuden tulokkaan elämään ja tietysti myös tuoreille vanhemmille! =)

    VastaaPoista
  9. Onnea :)
    Onko marakatti kumpaa sukupuolta?
    Lähtikö synnytys itsekseen vai käynnistettiinkö?
    Onnea koko perheelle. Ei se rikki mene:)

    VastaaPoista
  10. Hirmuisesti onnea!

    Seurattiin miehen kanssa sun edellista blogia taalta Afrikasta kasin enka edes tiennyt, etta olit aloittanut uuden. Kavin kesalla viella katsastamassa sun vanhaa, mutta elokuussa muutettiin toiseen maahan ja kirjanmerkit jai vanhan koneen muistiin. Vasta tanaan satuin bongaamaan blogin linkin jostain ja taallahan oli heti nain hienoja uutisia! Jannityksella jaan odottamaan, miten korkkareiden kay.

    VastaaPoista
  11. Kiitos vielä kerran onnitteluista, Marakatti vahvisti akkavallan perheessämme joten tyttöhän se tuossa tississä roikkuu:)

    Tässä olemme harjoitelleet yhteistä elämää nämä päivät ja kyllä, vaikka se tiedossa oli niin MITEN IHMEESSÄ NOIN PIENI IHMINEN VOI VIEDÄ NÄIN PALJON AIKAA?!

    Kalamuija;Synnytys käynnistyi itsestään, onneksi!

    Emppu; kiva kuulla, että löysit takaisin blogiin...tosin ehkä sisältö hiukka aiemmasta muuttuu:)Edelleen mennään Ugg-saappailla...korkkareista en ole uskaltanut vielä edes unta nähdä:) Tosin kun pääsisi ulos niin kävelisin vaikka reinoilla!

    VastaaPoista
  12. Hei,

    Eräs aikaisemmin kirjoittamasi blogiviesti loukkaa yrityksemme tavaramerkkiä. Voisitko ystävällisesti ottaa yhteyttä sähköpostiosoitteella vesanto@jippii.fi

    Kirjoittamassasi blogimerkinnässä esiintyy sanamuoto joka sekoittuu helposti yrityksemme nimeen saattaen sen huonoon valoon blogimerkinnän sisällön huomioon ottaen.

    VastaaPoista
  13. Hei Peter,

    kiitos tarkennuksesta, kävin muuttamassa kyseisen sanan joka on myös yrityksesi nimi!

    VastaaPoista
  14. Ohho!! Ollaanpas täällä... tarkkoja.... Mä en ainakaan edes tiedä, mistä oli kyse.

    Mutta:

    Voi hyvin ja postaa taas pian! Koska Moskova kutsuu??

    VastaaPoista